marți, decembrie 08, 2009

Alegere electorala - Canada sau Australia?

"Eu cu cine votez?" s-a devalorizat cumplit.
"Eu unde plec?" si "Cum fac sa plec mai repede?" mi se par mult mai de actualitate.

Alegerile nu trebuie contestate pentru ca asta ar insemna sa amanam iesirea din criza economica. Si asta zicere de la bancheri de investitii, fie ei si anonimi. Incep sa am procese de constiinta pentru ca am contestat acum cateva luni un proces verbal scris de o domnisoara politista careia i-a placut atat de mult masina mea, incat a tinut mortis sa ma opreasca si sa imi laude demarajul la semafor. Nu imi dau seama cum de m-a prostit prietena mea, avocata, sa fac contestatie. Trebuia sa imi dau seama ca e un om foarte rau si oamenilor rai pur si simplu le place sa conteste. Incep sa ma caiesc si promit sa nu mai fac. Nu pe aici.

Banii de la FMI sunt si ei conditionati de ne-contestarea alegerilor. Mergi ascuns. Plecam capul, ne tinem respiratia si intindem mana sus de tot, sa fim siguri ca va fi observata, peste rahatul in care plutim. 2000 de ani s-au luptat altii pentru noi, sa ne putem numi astazi romani. Astazi preferam sa fim corupti, decat nebagati in seama. Si suntem bagati ...

Mergem in turul II sa votam intre un mogul de marionete si o marioneta de moguli. Cel putin asa s-au prezentat reciproc marii potentiali conducatori ai tarii. Si cu toate astea, lumea merge la vot mai strasnic decat a iesit in strada la revolutie - unii ies sa voteze impotriva dictaturii, ceilalti impotriva comunismului. Simpatic.

Diaspora voteaza cu frenezie pentru fostul conducator. Toti turisti care Traiesc Bine. Cei plecati la munca scrasnesc din dinti si isi mai numara inca o data anii pe care ii mai au de muncit printre straini ca sa isi poata asigura un trai decent cand se vor intoarce in tara. Nu toti se vor intoarce.

Dupa saptamani de zbucium asiduu, ma hotarasc in favoarea unui monitor LED Backlit, in detrimentul unuia LCD TFT. Surpriza, primul inca nu s-a lansat in Romania. Poate vine inainte de Craciun, dar daca nu ajunge pana atunci, nu mai vine pana in 2010. Poate daca nu contestam alegerile ...

Neputincios in fata politicii de vanzari a unei fime coreeene care fabrica cele mai bune monitoare si televizoare din lume, incerc sa imi indrept atentia catre altceva. Pe fundal e Badea. Schimb pe B1, ca sa ma dau impartial - spre deosebire de Badea, Nasul lucreaza pentru 1 milion de romani saraci, nu pentru un mogul. Dar mie imi place mai mult de Badea, pentru ca imi aduce aminte de Chuck Norris. Jap-jap.

Nu prea mai am in ce sa ma decid. Alegerile au fost fraudate - cu cel putin 1 vot; mai rau, nici pe ala nu l-au prins. Basescu a castigat alegerile - romani din Romania, romani din diaspora, romani morti, nu conteaza cine l-a ales, le-a castigat. FMI a nu a mai asteptat contestarea sau necontestarea alegerilor si a amanat pe termen nedeterminat a treia transa. Ma uit trist pe geam la masina - nu cred ca o sa mai prinda autostrada noua.

Mi-am amintit ca mi s-a devalorizat brusc moral sistemul de valori. Iau un pix si o foaie de hartie si incerc sa ma evaluez pe o scala de la Smenar la Pampalau. Dificil. Alegerile de anul asta au fost cele mai grele.

Si nu s-au terminat ... "Canada sau Australia?"

3 comentarii:

fishy0303 spunea...

Florin Stefan (scuze, l-am sters din greseala):

Canada - e rece si nu are istorie (asa imi zice mie o prietena care a stat pe acolo) si mai rau e plina de americani ...

Australia - e cald, prea cald si e mare rau ...

Recomand: Elvetia. Curat, munte si eu nu am auzit niciodata de alegeri in Elvetia - nici nu cred ca au :). Sau daca au le fac pe ascuns.

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!