marți, ianuarie 08, 2008

Gandeste movuliu

Nu conteaza cate nuante de mov cunosti, ai vazut, ai intalnit. Oricand ti se poate intampla sa intalnesti una noua. Asa ca tine-ti ochii larg deschisi si elibereaza-ti mintea de idei preconcepute. Da-ti sansa sa fii surprins. Ai grija sa nu pierzi vreo nuanta. Gandeste movuliu sau, pe limba englezului (si nu numai a lui), Think Purple!

Zilele trecute vorbeam cu un prieten care imi spunea ca are dificultati in a se confrunta cu situatii despre care nu stie de dinainte nimic sau stie prea putine. Situatii in legatura cu care nu s-a putut "pregati". Imi dau seama ca serviciul (cu tot ce a insemnat el pana acum) m-a invatat un lucru despre viata, pe care nici una din institutiile de dinainte (familie, scoala, liceu, facultate) nu au reusit sa ma invete: nu trebuie sa te pregatesti pentru ceva anume, inainte de a te confrunta cu o situatie; important e sa te pregatesti sa fii pregatit pentru orice, atunci cand te duci sa dai piept cu situatiile.

Cu siguranta nu poti sa fii un bun vanzator sau consultant daca nu aplici regula de mai sus. Cred insa ca traind asa, ai sanse mai mari sa reusesti in orice iti propui, indiferent daca e vorba de serviciu sau pur si simplu despre viata ta de zi cu zi. Decat sa stai ore intregi sa te pregatesti pentru orice situatie ar putea aparea sau sa te stresezi in cazul in care ai sentimentul ca nu esti pregatit pentru toate variantele, mai bine trage aer in piept, ofera-ti un moment de liniste sufleteasca si du-te oriunde te duci cu capul sus si cu convingerea esti pregatit pentru orice lucru neasteptat ce ti se poate intampla.

Planifica mai putin (sau in mai putine detalii) si viseaza mai mult (sau invata sa crezi in ceea ce iti doresti). Invata sa fii spontan, nu mai juca acelasi rol in mod repetat, o sa se vada. Nu te mai ingradi de tipare, indiferent daca sunt despre tine (roluri) sau despre altii (idei preconcepute). Elibereaza-ti mintea si sufletul si lasa-le sa isi joace propriul lor rol, o sa fii surprins ce bine se pricep si originala va fi piesa. Si tine ochii deschisi. Habar nu ai cate nuante de mov ai pierdut deja. Nu iti permiti sa mai pierzi inca una. Asa ca eu iti propun sa gandesti movuliu. Negresit. Numaidecat. Fara exceptii :).

2 comentarii:

God_of_Goths spunea...

Frate... undeva pe la mijloc m-am pierdut in hatisul auto-motivational psihidelic

fishy0303 spunea...

Salut ... daca scrii despre articol, scrie despre articol; daca scrii despre tine, recomanda-te, ca eu nu prea cred in divinitati ... frate :)